Kéž se sny neplní?

16. 07. 2008 16:00:00
Variace názvu příspěvku evokuje známý, velmi silný film "Jak sny přicházejí". Sny nejsou rozhodně jenom nic "náhodného", jak si někdy naivně přejeme.
Ilustrace k filmu
Ilustrace k filmu

Sobota 15. května 2004
Propadám se kamsi do hlubin (či výšek) .... a zase vidím tu obrovskou vlnu, na které letím a něco mi říká:
"Buď v horách tu dobu, co se to stane. Země se obrátí vzhůru nohama a přijdeme o všechno, co "máme". Ale tak je to správně..... :-)"

26.12.2004 Tsunami v jihovýchodní Asii

Některé oblasti Sumatry v blízkosti epicentra otřesů v Indickém oceánu zmizely v důsledku zemětřesení pod mořem. Dno oceánu se propadlo až o tři metry. Bylo to, jako kdyby se prolomila obrovská hráz přehrady, jejíž hladina ale stále stoupala. Během 2-3 minut hladina stoupla asi o 6-7 metrů a zastavila těsně pod prvním patrem našeho hotelu. V prvních okamžicích nám vůbec nedocházelo, co se děje. Prostě jsme to nechápali a vyděšeně zírali kolem sebe. S minimem osobních věcí jsme rychle vyběhli do druhého patra (www.national-geographic.cz).

7. ledna 2005
Zase se mi zdálo o vodě.
Byl jsem kdesi v místnosti, kde jsem něco rozlil. Je tam více lidí. Chci to utřít, ale kaluž se zvětšila. Chci ji postupně vybrat hrníčkem. Zvětšuje se dále, a z místnosti je krajina. Kaluž ustí do jezera obehnaného hradbou hor. Kaluž je mi po ramena, vylézám ven. Z jezera směrem kamsi kolem mě projde veliké zvíře. Hroch? Ne, je to slon. Vidím jeho typický zadek s ocáskem, kolem je tříšť vody.
Stoupám s nějakými lidmi, kteří jsou nazí do kopce. Mají kůži potřenou popelem, štíhlá urostlá těla. Vedou slona. Otočí se, a vidím, že místo nosu mají legrační chobůtky. Evokuje mi to sen před mojí cestou do Indie, kdy mi muž s obličejem slona (Bůh Ganesh) radil, jak si připravit energetické jídlo na cestu.
Slyším, jak ti lidé říkají: "Jak se jim máme ukázat"?
Vzpomenu si, že někde v kopcích je přítelkyně Jitka, a že musím pro ni.
Sen končí.

28. března 2005 Zemětřesení v Indickém oceánu

Zemětřesení v Indickém oceánu o síle 8,7 stupně Richterovy škály, které v pondělí v noci zasáhlo pobřeží indonéské Sumatry, způsobilo rozsáhlé škody (BBC)

4. listopadu 2006

Ležím doma s chřipkou a trasuji ve svém vědomí, co s čím souvisí, a jaké vazby to má na různé vrstvy vědomí. Úplně jsem vypnul a dopřávám si absolutní klid. Znovu a znovu mě fascinuje, jak rychle se v klidu vědomí defragmentuje, a projasňuje. Je to sice známý fakt, ale v běsu všedního dne si to musím neustále připomínat.

Výsledkem klidu je neobyčejně silný sen, kdy mám fyzický pocit, že "tam" jsem.
Nejprve jsem někde u moře a sleduji hladinu za nějakými útesy. Začíná se zvedat, a bouřit. Lidé se snaží evakuovat a tahají sebou všelijaké krámy. Jsem tam s dcerou přítelkyně a cítím, že nesmím brát vůbec nic. Lezeme do nějaké bedny, proud nás nese kamsi, a střih; jsem na povrchu nějaké planetky a vidím nad hlavou cosi jako tsunami vlnu tvaru kobry. Říkám si "to ale není voda" a slyším odpověď "slapové síly"...
Z vrcholu vlny se nad zemí odpoutá jakási koule, letí kolem mě, mizí na pozadí (to si nepamatuji, ale bylo nějaké složité) a pak cosi lupne, jako když se otevře kovový zámek. Okamžitě pozoruji, jak zmizí gravitace, a držím se křečovitě povrchu. Cítím, jak mizí kyslík, a uvědomuji si, že kdesi v dutinách "uvnitř" kyslík zbude, a že tam lidé vydrží déle. Pak sen náhle mizí, a já se probouzím do absolutně ostré bdělosti.

Zdá se, že další vlna tsunami, tentokráte nebývale velká, a doslova globální, spláchne odpad této civilizace ze zemského povrchu, aby byl integrován do již zrozených energetických struktur Nové Země (viz meditace a informace Marko Pogačnika http://www.markopogacnik.com ).
Zajímavé informace najdete na ZDE - přehled zrychlujícího se vývoje vás nenechá na pochybách, že se "něco" opravdu děje.

A co s tím?

Více na http://ota.lunak.info

Autor: Ota Luňák | středa 16.7.2008 16:00 | karma článku: 12.51 | přečteno: 1554x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Osobní

Tereza Ledecká

I duše mohou plakat

Někdy potkáte někoho, bez koho už nedokážete žít..., a tak, když vás osud rozdělí a pak následně zase spojí, neváháte ani chviličku... Pro Marušku...

29.3.2024 v 11:16 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 68 |

Tereza Ledecká

IQ tykve ?

Jednou v Básnících se Štěpán Šafránek zeptal pana profesora, "Jak člověk pozná, že je blb?" Pamatujete, co mu na to odpověděl? "Chytrej člověk to nepozná nikdy, a blbci je to jedno!" Tak vám přeju, ať nikdy nedojdete poznání...

28.3.2024 v 14:15 | Karma článku: 13.66 | Přečteno: 250 |

Lucie Svobodová

Magor

Přátelé, širší rodina - každý reagoval na mé členství odlišně. Někteří na mě neustále křičeli, že jsem magor. Jiní si to pravděpodobně také mysleli, ale rozhodli se nechat si to pro sebe.

28.3.2024 v 8:59 | Karma článku: 13.69 | Přečteno: 1498 | Diskuse

Vlastík Fürst

Pravopis máš hrozný, ale piš dál!

Jaké máte vzpomínky na svá školní léta? Měli jste také svého oblíbeného učitele - učitelku? Nebo jste dokonce byli platonicky zamilovaní do vaší kantorky - kantora?

27.3.2024 v 14:30 | Karma článku: 22.66 | Přečteno: 474 | Diskuse

Tereza Ledecká

Sněžkolezkyně

My Češi jsme pověstní svými nákupními výpravami do Polska, ale věřte, že na dně Lomniczky nic nekoupíte, a ještě za to draze zaplatíte

20.3.2024 v 23:29 | Karma článku: 10.93 | Přečteno: 297 |
Počet článků 24 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2184

Mimo informačních technologií klasického typu se věnuje paraglidingu, psychologii  a pátrání v multidimenzionálních vrstvách neskonale dokonalého informačního systému zvaného Člověk. Neúnavný propagátor různých způsobů rozšiřování lidského vědomí a sdílení informací. Zakladatel portálu sdílení Vizitkov.cz

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...